>
"אני לא רוצה חנפנים סביבי. אני רוצה שכולם יגידו לי את האמת בפנים, אפילו אם זה יעלה להם במשרה שלהם".
סמואל גולדווין
קורה פעמים רבות לאחר שהתקבלת לעבודת- חלומותיך, המשרה, המשכורת וההטבות הכרוכות במשרה היו בדיוק הדברים שרצית. אך לאחר ששככה ההתלהבות הראשונית, אתה מגלה שהעבודה הפכה לשוחקת ומשמימה, בדיוק כמו בעבודה הקודמת שלך. אם כי אתה לא יודע בדיוק מה השתבש, דבר אחד אתה יודע לבטח: לא לך נוח בעבודה החדשה שלך.
מה השתבש?
איתן, לא התאים לתרבות העבודה בחברה, דבר שאינו מפתיע, בהתחשב בעובדה שתרבות העבודה – האמונות, הגישות וצורות ההתנהגות שמאחדות את העובדים בה – היא לעיתים קרובות בלתי מוצהרת, ואינה רשומה בשום מקום.
צעד ראשון שיש לעשות כאשר רוצים לגלות אם אתה ומעסיק פוטנציאלי שלך מתאימים זה לזה, הוא לבדוק אם אתה מתאים לתרבות העבודה הנהוגה בחברה בה אתה מעוניין לעבוד. האם אתה מעוניין בחברה המתייחסת בהבנה ומתחשבת בבעלי משפחות? במקום בו תוכל לממש את עצמך חברתית, ולא רק מקצועית? חברה בה מושם דגש על האיזון בין החיים הפרטיים לבין העבודה?
דע מה אתה רוצה לפני שאתה נכנס לראיון. אם אינך מכיר אדם שכבר מועסק בחברה, המראיין שלך עשוי להיות מקור המידע היחיד שלך, כך שעליך להציג לו שאלות מהתשובות להן תוכל ללמוד כיצד זה באמת יהיה לעבוד בה. שים לב למידע שהמראיין מוסר לך במילים ובפעולות שלו, בין אם במכוון ובין אם לא במכוון.
נסה להציג שאלות כאלה במהלך ראיון העבודה הבא שלך, כדי לראות איזה מידע הן חושפות אודות תרבות העבודה בחברה אליה אתה עשוי להצטרף בקרוב.
האם יש לחברה מערכת ערכים תרבותיים מוצהרים?
חברות מתקדמות מודעות להשפעה שיש לתרבות העבודה, והושקעה בהן מחשבה בנושא הערכים אותם מעונינים בעליהן לקדם בארגונים שלהם. אם אין לחברה כל ערכי-תרבות כתובים, בקש שיתנו לך לראות את הצהרת העקרונות שלה, שעשויה גם היא לספק לך תבונות בנושא זה.
מה נדרש מאדם כדי שיצליח בארגון הזה?
אילו מאפיינים אישיים מחפש המראיין? נטייה לקחת סיכונים? רוח של יזמות? אדם שעובד היטב בצוות? שים לב לתכונות האישיות אשר זוכות לעידוד ומתוגמלות בחברה וחשוב מה זה אומר על תרבות העבודה בה. הצגת שאלה זו בשלב מוקדם בראיון מאפשרת לך גם כן לשלב אותן תכונות המבוקשות על ידי המראיין לתוך תשובותיך.
אילו הישגים של העובדים מוערכים על ידי החברה?
התשובה לשאלה זו תשקף את הדברים אותם החברה מעריכה ומתגמלת – במיוחד אם החברה נותנת מענקים מיוחדים מלבד אלה הרגילים הניתנים עבור מכירות ואיכות השירות הניתן ללקוחות.
האם אתה יכול לתאר את סביבת העבודה בחברה?
שים לב לשמות-התואר בהם משתמש המראיין. על אילו היבטים של העבודה הוא בוחר לדבר – האחווה בין העובדים, ההזדמנויות לפיתוח הקריירה או ארוחות הבוקר הניתנות חינם לעובדים?
מהי תכיפותן של ישיבות העובדים בחברה?
האם ישיבות מתקיימות בחברה מדי שבוע? מדי חודש? מדי שנה? מי נוכח בישיבות? מה זה אומר על העדיפות שההנהלה נותנת לעדכון העובדים במתרחש?
למי החברה נותנת חסות ובאילו פעילויות של עזרה לציבור היא לוקחת חלק?
האם החברה תומכת בתוכניות כגון "הביאו את הבנות שלכם לעבודה" ומעודדת את עובדיה להשתתף בהליכות או מרוצים למטרות צדקה, או שמא היא נמנעת מפעילויות כאלה? האם נוח לך עם הפעילויות בהן החברה תומכת חברתית?
כמו כן, שים לב לסוג השאלות ששואלים אותך. האם שאלותיו של המראיין מעודדות תשובות שיחשפו את הערכים שלך ואת ציפיותיך? אם החברה היא בעלת ערכים חברתיים מוצהרים, האם השאלות האלה משקפות אותם? האם מעסיקה את המראיין שאלת היחסים בין העובד למעביד?
לבסוף, אל תעזוב את בניין החברה מבלי לסקור תחילה את סביבותיך. כמה מבטים על המשרד בו רואיינת יכולים לספק לך המון מידע חשוב על תרבות העבודה בחברה, כגון:
המבנה הפיסי
האם העובדים הבכירים עובדים בתאי-עבודה זהים לאלה של שאר העובדים, או שמא במשרדים מפוארים? האם יש חדרים מיוחדים המוקצים לצוות, לצורך עבודה שיתופית או סיעור מוחות? האם מבנה החדרים והמשרדים מעודד אינטראקציה בין המחלקות השונות, או ההפך?, האים סביבת העבודה אוהדת או לוחצת?
מה תלוי על הקירות?
כיצד נראים חדר-המנוחה וחדר הקבלה? דברים כגון תמונה קבוצתית של חברי קבוצת הכדורגל של החברה, דפי הרשמה לפעילויות חברתיות שונות או הזמנה פתוחה לשיעור יוגה מראים כולם כיצד ייראו חיי היום-יום שלך בחברה.
ההתרשמות הכללית שלך מהמקום
בהתחשב בכל הידע שאספת על החברה, החל בנוהגי הלבוש וכלה בתנאי השכר, האם אתה יכול לראות את עצמך עובד שם? מהי תחושת הבטן שלך בנוגע להצטרפותך העתידית לחברה?
אם כי אתה יכול להתמודד עם עבודה בחברה שתרבות העבודה שלה אינה תואמת את אופייך והעדפותיך, למה לך לסבול תנאים בלתי -נעימים בזמן שאתה יכול לשגשג במקום אחר? עבור אנשים רבים, עבודה היא יותר מסתם משכורת. זהו המקום בו הם מכירים חברים חדשים או פוגשים את בן\בת זוגם לעתיד, בו הם מעבירים את רוב שעות הערות שלהם ושלפיו הם מגדירים את זהותם האישית. אם כן, וודא כי זוהי לא רק חברה בה תוכל לעבוד, אלא שזו גם חברה שטוב לך לעבוד בה.