>
"לא רק זה שאינו עובד כלל נחשב כהולך בטל, אלא אף זה שאינו מועסק בהתאם לכישרונותיו"
סוקרטס
אם תקרא מספיק ספרי-עזר למחפשי עבודה, תשים לב, בסופו של דבר, לכלל הנכון-לכאורה הבא: "אל תזכיר את תחומי העניין שלך או את התחביבים שלך בקורות החיים שלך או בראיונות עבודה. הם אינם מעניינים את המעסיק".
אך כמו כללי חיפוש עבודה רבים אחרים שעוצבו על ידי מומחי-קריירה, טוב להפר כלל זה במצבים מסוימים, במיוחד כאשר תחומי העניין או התחביבים שלך יכולים להבדיל אותך משאר המועמדים המתחרים אתך על המשרה בה אתה מעוניין.
מתי תרצה להפר את הכלל הזה? בסיטואציות כגון אלו:
זה יוצר חיבור בינך לבין המעסיק
עמיתה שלי בתחום ייעוץ-הקריירה כיסתה את קירות משרדה בצילומים של הרגעים הטובים שהיא חוותה על מגרש הגולף. אפשר להבין, לאחר שהיה של שניות אחדות במשרדה, שהיא חובבת גולף מושבעת.
ישנם שחקני גולף נלהבים כמעט בכול מקום עבודה. כך שאם אתה עצמך משחק גולף, ואתה לומד לדעת, כתוצאה מבירורים או פשוט כתוצאה מהתבוננות והקשבה, שהאדם שעתיד לראיין אותך הוא שחקן גולף בעצמו, זה לא יזיק לציין בפניו את העובדה שגם אתה נמנה בין חובבי המשחק – בקורות החיים שלך, בראיון, או בשניהם. אחרי הכול, המעסיק עשוי להיות מעוניין לא רק בעובד טוב, אלא גם בשותף למשחק הגולף. (הערה: האם זה צריך לעניין את המעסיק? לא. האם דברים כאלה חשובים למעסיק לעיתים קרובות? לפעמים.)
התחביב שלך או תחום העניין שלך ידוע כמאתגר
האם אתה משתתף בריצת מרתון, כמה פעמים בשנה? האם אתה חובב טיפוס-הרים, האם אתה בונה בעצמך את כלי-הרכב שלך או משקם מכוניות להנאתך, האם אתה בעל / מחזיק אתר משלך? האם אתה ממציא מכשירים ממינים שונים?
פעילויות מסוימות הן מאתגרות למדי – פיזית, נפשית ורגשית – והמעסיק ירגיש עצמו בטוח להניח כי האדם אשר עוסק בהן הוא בעל מוטיבציה עצמית גבוהה, הישגי, מתמיד, ואינו פוחד מהתמודדות עם מצבים קשים. אם התחביב שלך או תחום העניין שלך נופלים בקטגוריה הזאת, מדוע לא להזכיר זאת למעסיקך הפוטנציאלי וליהנות מהתועלת הטמונה בדרכים בהן הוא יפרש את זה?
המעסיק מעוניין ללמוד עליך יותר
בעוד שאתה עשוי לפקפק בכך לפעמים, המעסיק הוא גם כן בן אדם. ייתכן שלא תמיד יש לו את הזמן, הכסף והאנרגיה שהוא היה רוצה שיהיה לו במהלך תהליך הקבלה, אך עדיין, הוא מעוניין לקבל תחושה ברורה בשאלה מיהו המועמד אותו הוא מראיין כאדם, כאשר זה אפשרי – והוא עדיין רוצה שיהיה לו על מה לדבר אתך במהלך הדקות המביכות הראשות של הראיון, למשל. אתה יכול להשתמש בתחביב הייחודי שלך כדרך לשבור את הקרח בשיחה, דבר אותו המעסיק עשוי להעריך.
ייתכן גם מצב בו מעסיק מביט בקורות החיים שלך ותוהה לעצמו אם אתה ראוי להיות מוזמן לראיון או לא. אז הוא רואה שאחד מתחומי העניין שלך הוא "ציד אוצרות בים". תגובתו לכך עשויה להיות: "נו, מה זה כבר יכול להזיק? אני אזמין אותו לראיון. אם לא ייצא מזה שום דבר, לפחות אלמד משהו על ציד אוצרות".
ובכך השגת לעצמך דריסת רגל בחברה, דבר שעשוי היה שלא לקרות לולא הזכרת את התחביב שלך בקורות החיים.
וזוהי כל החכמה, למעשה: לתת לעצמך הזדמנות (ראשית בקורות החיים שלך ולאחר מכן בראיון) להשיג את העבודה. אם התחביבים או תחומי העניין שלך יכולים לעזור לך להבטיח לעצמך שתקבל את ההזדמנות הזאת, אין כל סיבה שלא לציין אותם, בלי להתחשב בכללים.