>
"סדרי עדיפויות אינם חקוקים בסלע. הם צריכים להיות גמישים ומשתנים כמו האדם"
שרה בן בריטנץ
במהלך הראיון תשאל מגוון רחב של שאלות. סוג השאלות תלוי בתפקיד, בארגון ובסגנונו האישי של המראיין, יחד עם זאת, מניסיוננו ישנן שאלות שצפויות להישאל.
לכל שאלה ניתן להשיב במגוון רחב של תשובות. יש משמעות לתשובות שתתן, עם זאת המראיין מתרשם מהמועמד באופו כללי ומעבר לתשובה מסוימת. אין תשובה נכונה ולא נכונה, אולם כל תשובה יכולה לספק מידע עליך כאדם מעבר לתוכן שהנך מספק. לדוגמא: ניתן להתרשם גם מרמת כישורים שכליים, מיכולת ביטוי, מבגרות ובשלות אישית, יכולת הצבת גבולות, מידת הקונפורמיות לכללי המערכת, עמידה בלחצים, יכולת לקיחת אחריות, יוזמה, תקשורת בינאישית ועוד. לכן אין תשובות מומלצות לשאלות, אך בכל זאת ננסה לגעת בשאלות ספציפיות שהכרות איתן והבנה של מה עומד מאחוריהן תסייע לך להיות מודע ולהשפיע על הרושם שתיצור.
שאלות לדוגמא:
ש. ספר לי על עצמך?
זוהי שאלה שמטרתה לבחון האם אתה איש שיחה, האם אתה חברותי ומתקשר, אין צורך לדקלם את קורות החיים שלך, הרי המראיין כבר קרא אותם. פשוט צריך ליצור אינטראקציה עם המראיין ולשאול שאלות בנוסח "טוב, מאיפה אתה מעדיף שאתחיל…", או "האים אתה מעוניין שאפרט יותר על התפקיד במקום העבודה האחרון שלי", "תעצור אותי אם אתה מעוניין שאכנס לנושא מסוים".
זכרו כי המטרה ליצור כימיה עם המראיין, המראיין אינו בוחן את יכולתכם לשנן קורות החיים שלכם, אלה הוא בודק האם אתם אנשי שיחה.
ש. מה אתה יודע על החברה?
אתה צריך להיות מסוגל לדבר על המוצרים שהחברה מפתחת וכן על השוק בו היא פועלת, שאלה זו באה לבחון האם עשית שעורי בית, והאם אתה יודע ואיכפת לך לאיזה מקום אתה מגיע להתראיין. רצוי שתענה לשאלה זו בסגנון הבא: לאחר שאתה מסביר מה אתה יודע אודות החברה, תאמר שבחנת מספר חברות בתחום והוסף דוגמאות, והחלטת להגיש מועמדות דווקא לחברה זו משום שהחברה היא סטארט אפ וכאן תוכל יותר להתבלט. היה חיובי ביחסך לחברה וביחסך למתחרים.
ש. איפה אתה רואה את עצמך שלוש שנים מהיום?
זוהי שאלה שמטרתה לבחון את כיוון ההתפתחות שלך, האם יש לך שאיפות מקצועיות ומהן, עד כמה אתה מזוהה עם התפקיד אליו אתה מועמד ומעוניין להמשיך ולהתפתח בו. כמו כן, האם אתה מסוגל לתכנן לטווח רחוק את צעדיך ועד כמה.
ש. מה בעצמך היית רוצה לשפר או לשנות / נקוב בתכונה שלילית המאפיינת אותך.
לשאלה זו מגוון גרסאות ומטרתה היא לקבל מידע לגבי החולשות שלך. יחד עם זאת שאלה זו באה לבחון את רמת המודעות שלך לגבי עצמך כולל חסרונותיך. מתוך הנחה שמי שמודע למגרעותיו קל לו יותר לשלוט בהן. כמו כן לבחון את רמת הכנות והפתיחות שלך: עד כמה אתה מוכן להיפתח בפני אדם זר, המראיין, לגבי חסרונותיך. נקודה נוספת ששאלה זו באה לבדוק היא רמת הביטחון שלך ביכולותיך, עד כמה אתה מסוגל להודות בנקודות השליליות שלך מבלי שתאמין שהדבר גורע מכשירותך והתאמתך לתפקיד.
ש. מה אהבת ומה לא אהבת במקום העבודה?
שאלה זו נשאלת, בדרך כלל, לגבי מקומות עבודה רלוונטיים לתפקיד אליו הנך מועמד. מטרתה להבין מהן נטייתך, לאיזה סוג עיסוק אתה נמשך, מה מניע אותך בעבודה ולהפך, עם מה קשה לך, מה גורם לך תסכול. בהמשך סביר להניח כי המראיין ירצה לבחון כיצד אתה מתמודד עם קשיים ותסכולים אלו.
ש. מה היו האתגרים המרכזיים בעבודה?
במענה לשאלה זו ניתן לקבל מידע לגבי מורכבות התפקיד וכן מה אתה מחשיב כאתגר. האם אתה מתייחס רק להיבטים המקצועיים של התפקיד עצמו או גם להיבטים הקשורים לארגון, לצוות, ליחסים הבינאישיים ועוד.
ש. תן דוגמא להחלטה שגויה, לטעות שעשית ובדיעבד היית פועל אחרת.
מטרת שאלה מסוג זה היא לראות את היכולת שלך להיות ביקורתי כלפי עשייתך ובעקבות כך ללמוד מטעויות שאתה מבצע. הבא דוגמא מפורטת להחלטה מקצועית שגויה שקבלת, וציין איך התמודדת עם החלטה זו.
ש. מדוע אתה עוזב את מקום העבודה ב…?
מאחורי כל עזיבה יש מידע חשוב עליך כעובד. אם עזבת מיזמתך חשוב להבין מהי הסיבה, האם התפקיד מיצה את עצמו מבחינתך, האם היה אירוע מסוים או תהליך שהתקשית להתמיד בגללו? ומהו? במידה ופוטרת מה הייתה הסיבה לכך?
ישנם סיבות רבות לעזיבת מקום עבודה כגון:
- תקיעות מבחינה מקצועית.
- רצון לשדרג את תנאי העסקתך.
- רצון להתפתח בתפקיד ניהולי.
- להיכנס לתחום תעסוקה שונה.
עליך לוודא כי המטרות שלך (סיבת ההתפטרות) עומדות ביחס ישר עם דרישות המשרה אליה אתה מגיש מועמדותך.
ש.: מדוע בחרת ללמוד דווקא… מדוע בחרת במקצוע ספציפי… וכיו"ב
שינויים ומעברים הנם צמתי החלטה בהם עלינו לבצע בחירה בין אלטרנטיבות. הבחירות הללו מצביעות על נטייתנו האישיות ומה מניע אותנו כבני אדם, מה מאפיין אותנו וכיצד אנו מתמודדים עם תהליכים אלו של שינוי ומעבר.
ש.: מדוע אתה מעוניין לעבוד בחברה הזו?
אתה צריך להביא דוגמאות ממקומות עבודה קודמים, לספר על הדברים שבצעת ועל הניסיון המקצועי שרכשת במקום הקודם. ולהראות כיצד אתה עם הרקע המקצועי שלך יכול למלא בהצלחה תפקיד זה. לשים דגשים על הידע והיכולות שאתה תורם לחברה.
ש.: מה אתה יכול לומר על הבוס הקודם שלך?
תשתדל להיות חיובי ותמציתי עד כמה שאפשר. בוס פוטנציאלי ירצה לבדוק ולחשוב לעצמו האם תוכל לדבר עליו בדומה לדברים שאתה אומר על הבוס הקודם.